marți, 23 iulie, 2024

Top 15 ceasuri Tissot în 2023

Ceasuri ElvetieneGhiduriTop 15 ceasuri Tissot în 2023

Dintre toți ceasornicarii elvețieni cu tradiție, Tissot este unul dintre cei mai subestimați din punct de vedere comercial. Totuși, Tissot nu vrea nimic atceva decât să facă ceasuri bune. Și chiar face. Un ceas Tissot va fi mereu o achiziție nu doar înțeleaptă, dar și cu mult stil și bun gust. Acest articol îți va arăta și de ce.

Vei găsi mai jos explicate, detaliate și argumentate alegerile care vizează 15 dintre cele mai bune ceasuri marca Tissot. De asemenea, vei găsi răspunsuri clare la întrebări frecvente despre acest brand, așa că citește în continuare pentru mai multe detalii, sau măcar ca să înțelegi de ce Tissot este una dintre cele mai interesante mărci de ceasuri elvețiene!

Este Tissot un ceas bun?

Cuprins

Un design excepțional împreună cu o inginerie solidă fac un bun producător de ceasuri. Istoria și inovațiile creează un mare brand de ceasuri. Tissot are toate acestea.

În ceea ce privește designul și ingineria, acestea folosesc multe mișcări de înaltă calitate. Iată două exemple: Powermatic 80, un automat care rămâne precis chiar și după trei zile de nepurtare.

Celălalt exemplu este Swissmatic, un automat care este surprinzător de accesibil deoarece este construit cu ajutorul unui lanț de producție automatizat inovator.

Tissot folosește adesea mișcări construite de ETA. Cu toate acestea, deoarece ambele fac parte din Swatch Group, lucrează adesea mână în mână pentru a dezvolta mișcări precise, de ultimă generație. Cu siguranță nu este un lucru intern, dar nici externalizat în totalitate.

Tissot nu este doar o marcă bună, ci și importantă

Marca se mândrește cu mai multe inovații unice. Din punct de vedere istoric, unul dintre cele mai importante dintre acestea este primul ceas de mână nemagnetic din lume. În anii 1920, electricitatea a devenit ceva obișnuit în gospodării. Din nefericire, electricitatea magnetizează și ceasurile de mână, ceea ce le afectează precizia.

Tissot Antimagnetique a apărut în 1929, cu mult înainte de boom-ul ceasurilor antimagnetice din anii 1950.

O inovație contemporană importantă este primul ceas tactil din lume. În 1999, Tissot a introdus cristale de safir sensibile la atingere pentru a controla funcții precum barometrul, altimetrul și termometrul.

În ciuda faptului că se concentrează pe inovație, acest brand are întotdeauna o bază solidă în istorie. Există din 1853, la scurt timp după sosirea Omega și cu mult înainte de Rolex. Charles-Félicien Tissot și fiul său, Charles-Émile Tissot, au fondat compania în munții elvețieni Jura.

O mare parte din ingineria ceasurilor elvețiene nu ar fi existat astăzi dacă nu ar fi existat Tissot. Charles-Émile a promovat școlile de ceasornicărie axate pe precizia elvețiană și a fost chiar numit inspector național elvețian al ceasurilor.

Și, ca orice marcă de ceasuri relevantă, a încheiat parteneriate cu mai multe instituții sportive. În prezent, Tissot este cronometrul oficial al NBA.

Este Tissot un ceas de lux?

Tissot face parte dintr-o categorie pe care o poți numi „lux accesibil”. Movado este un alt bun exemplu în acest sens, deși Movado se orientează mai mult spre modă, în timp ce Tissot se orientează spre orologerie tradițională.

Pentru a considera un ceas de lux sau de înaltă calitate, acesta trebuie să meargă dincolo de simpla citire a orei. Trebuie să aibă o istorie (se cunoaște deja că Tissot bifează acest aspect), trebuie să reprezinte un stil de viață și trebuie să spună o poveste.

După cum vei vedea în prezentarea noastră, Tissot îndeplinește și ultimele condiții menționate.

În plus, specialiștii în ceasuri recunosc specialitățile Tissot: designul bine echilibrat și talentul pentru ceasurile de ținută. Știi că este o marcă de înaltă clasă atunci când are o marcă înregistrată în comunitatea de experți.

Sunt aceste ceasuri de bună calitate?

Tissot creează ceasuri de înaltă calitate pentru toate categoriile de prețuri.

Chiar și ceasul lor cu cuarț T-Classic de 100 de dolari are un cristal de safir rezistent la zgârieturi, o brățară complexă din oțel inoxidabil frumos, combinată cu un cadran simplu și o rezistență la apă de 100 de metri.

Toate ceasurile lor sunt supuse unor teste de rezistență la impact, presiune și apă.

Multe dintre colecțiile lor au certificate COSC de de la Institutul oficial elvețian de testare a cronometrelor. Acest lucru înseamnă că au fost supuse la 15 zile de teste de precizie și rezistență în mai multe condiții dificile de temperatură și presiune.

Cât de mult costă ceasurile Tissot?

Produsele cele mai accesibile, de exemplu colecția Small Prices Collection, se situează în intervalul de 100 de euro.

Cel mai scump ceas al lor este un produs Heritage cu carcasă de aur în ediție limitată. La 8.250 de euro, este cu siguranță un model ieșit din comun, dar totuși se situează în jurul prețului unui Rolex entry-level.

Care este cel mai bun ceas Tissot?

Depinde de ceea ce cauți! Tissot este una dintre cele mai variate mărci de lux existente. Excellence este un ceas de seară elegant, perfect pentru un eveniment cu cravată neagră sau o cină cu partenerul de viață, în timp ce T-Touch îți va fi de folos într-o aventură în afara mediului de afaceri.

Cele mai bune ceasuri Tissot în ceea ce privește performanța și stilul

Producătorul elvețian de ceasuri de lux Tissot ar putea fi unul pe care l-ai trecut cu vederea. Cu toate acestea, compania, fondată de Charles-Félicien Tissot și de fiul său, Charles-Émile, în 1853, în Le Locle, o localitate elvețiană din zona Neuchâtel din Munții Jura, are o moștenire mare și este responsabilă pentru unele premiere de invenție în industria orologeriei.

Compania a dat lovitura în primul an, lansând primul ceas de buzunar produs în masă din lume, care a fost, de asemenea, primul ceas de buzunar care a afișat ora în două fusuri orare, totul dintr-o singură mișcare. Charles a plecat în Rusia în 1858 pentru a vinde ceasurile de buzunar în Imperiul Rus, misiune pe care a îndeplinit-o cu mult succes.

Câțiva ani mai târziu, în 1930, Tissot a fuzionat cu gigantul elvețian al orologeriei Omega, înainte de a fi achiziționat de Swatch Group în 1983.

Tissot are o asociere de lungă durată cu sportul, fiind cronometrul oficial al multor evenimente, inclusiv al MotoGP și al altor evenimente din campionatele mondiale, cum ar fi schi, baschet și scrimă. Compania are, de asemenea, o serie de nume de profil înalt pe lista sa de ambasadori, printre care fostul fundaș al echipei San Antonio Spurs, Tony Parker, și campionul mondial de MotoGP, Marc Márquez.

Așadar, după cei ai studiat scurta lecție de istorie, haide să îți prezentăm câteva dintre cele mai bune ceasuri Tissot pe care le poți achiziționa chiar acum.

Tissot Tradition Silver-Tone din oțel inoxidabil

Tradition este un ceas clasic accesibil Tissot, un ceas preferat de multe persoane din această categorie de prețuri.

Combinația dintre cadranul alb minimalist, cu o carcasă argintie și curea din piele maro cu relief de crocodil, face ca acest ceas să fie suficient de simplu pentru a fi purtat în mod discret, dar suficient de luxos pentru a fi purtat elegant.

De fapt, seamănă foarte mult cu nelipsitul ceas Rear Window al lui James Stewart – acesta poate să fie motivul pentru care este atât de iubit!

Ceasul Tradition este într-adevăr tradițional. Cu toate acestea, marcajele orare tip vârf de spadă (cu excepția orelor 12 și 6), afișajul datei și cristalul de safir antireflex aduc acest model în secolul XXI.

Caracteristici Tissot Tradition: 

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 42mm
 • Rezistența la apă: 30m

Tissot T-Classic Everytime, aur roz

Tissot T-Classic Everytime

Știm cu toții că aurul roz nu va fi pe placul tuturor, dar acest ceas este o piesă cu adevărat unică.

Da, obții frumusețea aurului la o fracțiune din preț. Și da, banda are complexitatea oricărui ceas de seară de înaltă calitate.

Dar banda și carcasa sunt de fapt din oțel inoxidabil. Ceasul este doar placat cu aur roz. Ceea ce înseamnă că acest superb ceas poate suporta o lovitură destul de puternică! Tissot iubește cu siguranță surprizele.

Caracteristici Tissot T-Classic Everytime:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 38mm
 • Rezistența la apă: 30m

Tissot T-Touch Expert Solar II

Tissot T-Touch Expert Solar II

Tissot T-Touch Expert Solar II este unul dintre cele mai accesibile ceasuri tactile.

Cristalul tactil din safir rezistent la zgârieturi îți permite să folosești un ecran tactil pentru a accesa funcțiile de busolă, altimetru, meteo, alarmă și cronograf. Faptul că poți face acest lucru fără butoane și meniuri complicate este mult mai ergonomic.

De asemenea, ceasul este alimentat cu energie solară și are un aspect elegant, dar robust. Este ca și cum ai combina un ceas Apple cu un G-Shock.

Caracteristici Tissot T-Touch Expert Solar II: 

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 45mm
 • Rezistența la apă: 100m.

Gentleman Powermatic 80

Gentleman Powermatic 80

Acest ceas Gentleman Powermatic 80 Silicium face fără efort legătura între ceasul sport și cel pentru ținute vestimentare. Un cadran simplu – finisat într-o culoare albastră impresionantă – este atașat la o carcasă și o brățară din oțel inoxidabil. Mișcarea Powermatic 80.811 din interior oferă o rezervă de putere de până la 80 de ore, la care se adaugă un arc de balans din silicon care asigură o durată de viață mai lungă și mai precisă.

Caracteristici Gentleman Powermatic 80:

 • Mecanism: automatic
 • Dimensiunea cadranului: 40mm
 • Rezistența la apă: 100m

T-Complication Squelette

T-Complication Squelette

Pentru cei care doresc să vadă cât de complicate sunt mecanismele interne ale ceasului Tissot, acest T-Complication Squelette oferă exact ceea ce trebuie văzut. Cadranul scheletic oferă o privire perfectă asupra mișcării ETA 6497 din interior; aceeași mișcare este, de asemenea, folosită ca bază la unele ceasuri Panerai și Hamilton. În ceea ce privește cadranul scheletic, acesta este deosebit de arătos și este așezat într-o carcasă de 43 mm, fiind prevăzut cu arătătoareși indicatoare de ore albastre.

Caracteristicile T-Complication Squelette:

 • Mecanism: mecanică
 • Dimensiunea cadranului: 43mm
 • Rezistența la apă: 50m

Tradition Powermatic 80

Tradition Powermatic 80

Tradition Powermatic 80 beneficiază, de asemenea, de o rezervă de putere de 80 de ore de la mișcarea Powermatic 80.601, dar, în comparație cu Tissot Gentleman Edition, Tradition este mult mai vintage în abordarea sa de design. Un set singular de cifre romane la ora 12 este urmat de markeri de ore în stil baston, dar acest ceas primește și denumirea de „Open Heart” datorită micului geam de tip „peep-through” care oferă o privire asupra mișcării din interior. Pentru a vedea mișcarea în întregime, pur și simplu întoarce ceasul și privește prin spatele deschis al carcasei.

Caracteristici Tradition Powermatic 80:

 • Mecanism: automatic
 • Dimensiunea cadranului: 40mm
 • Rezistența la apă: 30m

Seastar 1000 Cronograf

Seastar 1000 Cronograf

Dacă un ceas care se simte ca acasă în apă este ceva foarte important și relevant pentru tine, atunci Seastar 1000 Chronograph ar trebui să ți se potrivească. După cum sugerează și numele, acest ceas poate fi scufundat până la 300m. Însă, din păcate, nu există o mișcare automată aici, dar pentru fiabilitatea și precizia sporită și pentru faptul că este fabricat în Elveția, nu pierzi chiar nimic. Alte caracteristici ale ceasului de scufundare care sunt vizibile includ o coroană înșurubată, o lunetă unidirecțională și un material foarte luminescent: perfect pentru a plonja la adâncimi mari.

Caracteristicile cronografului Seastar 1000:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 45,5 mm
 • Rezistența la apă: 300m

Chrono XL Classic

Chrono XL Classic

Tissot a luat vechiul său Chrono XL și i-a dat un design reîmprospătat, inclusiv aplicarea cifrelor arabe pentru toate indicatoarele de oră, pentru a-i da un aspect mult mai tradițional. Este mare, nu este nimic greșit, la 45 mm, dar reușește să se așeze bine pe încheietura mâinii datorită unei adâncimi relativ subțiri a carcasei. Energia cuarțului este prezentă și aici, oferindu-ți un contor de 1/10 de secundă, și poate fi într-o gamă largă de culori de cadran și curea pentru a se potrivi tuturor gusturilor.

Caracteristicile Chrono XL Classic:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 45mm
 • Rezistența la apă: 100m

T-Touch Solar Quartz Tactil

T-Touch Solar Quartz Tactil

Tissot a fost primul producător de ceasuri care a lansat un ceas cu ecran tactil în 1999 – ceea ce reprezintă o dovadă în plus a calităților sale de creator – care a combinat un altimetru, un barometru și o busolă într-un ceas cu afișaj digital. Acest T-Touch Expert Solar este una dintre cele mai recente readaptări ale ceasului, care adaugă suport pentru energie solară (și anulează necesitatea de a schimba o baterie). Ai în continuare aceleași funcții de altimetru, busolă și meteo, precum și acces rapid la alarme și contoare de cronograf.

Caracteristici T-Touch Solar Quartz Solar tactil:

 • Mecanism: cuarț solar tactil
 • Dimensiunea cadranului: 45mm
 • Rezistența la apă: 100m

T-Race Swissmatic

T-Race Swissmatic

Linia T-Race a ceasurilor Tissot trebuie să fie purtată pentru a face o declarație. Având ca punct de plecare designul motocicletelor – despre cadran se spune că amintește de un disc de frână, în timp ce mânerele și curelele de fixare sunt menite să imite suspensia (vedem, de asemenea, o imagine a modelelor Nautilus și Submersible) – T-Race este cu siguranță un ceas pentru exploratorii urbani. Seria a fost disponibilă anterior cu mișcare de cuarț și funcții de cronograf, dar ambele sunt omise aici în favoarea mișcării automate Swissmatic a companiei, care oferă un punct de intrare solid în lumea cronometrării automate de fabricație elvețiană.

Caracteristici T-Race Swissmatic: 

 • Mecanism: automatic
 • Dimensiunea cadranului: 48,8×45 mm
 • Rezistența la apă: 100m

Tradition Perpetual Calendar

Tradition Perpetual Calendar

Un ceas cu calendar perpetuu poate fi considerat un produs cu un preț incredibil de accesibil? Da, bineînțeles, acest Tissot Tradition Perpetual Calendar cu quartz se încadrează în această categorie. Calibrul ETA G15.561 (utilizat doar de Tissot) permite afișarea contoarelor care indică ziua, data și luna, împreună cu un contor de secunde curente la ora 6. Ceasul în sine este elegant în designul său și este disponibil în acest oțel inoxidabil cu cadran alb sau negru, sau, alternativ, un cadran alb cu carcasă PVD de aur roz.

Caracteristici Tradition Perpetual Calendar:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 42mm
 • Rezistența la apă: 30m

Le Locle Powermatic 80

Le Locle Powermatic 80

Denumit după orașul său natal, acest Tissot Le Locle Powermatic 80 este o altă piesă care beneficiază de mișcarea automată de 80 de ore. Elegant și rafinat din toate punctele de vedere, modelul Le Locle, indiferent de finisajul de culoare pe care îl alegi, prezintă decorațiuni complexe gravate pe cadran și un fund de carcasă transparent gravat care face multiple referiri la anul 1853, anul fondării sale. Acest model din oțel inoxidabil și aur roz pe care l-am ales este atașat la o brățară de tip Jubilee, ceea ce, împreună cu dimensiunea mai mică de 39 mm, îl transformă în piesa vestimentară ideală.

Caracteristici Le Locle Powermatic 80:

 • Mecanism: automatic
 • Dimensiunea cadranului: 39,3mm
 • Rezistența la apă: 30m

Cronograf pentru bărbați Tissot Tradition

Cronograf pentru bărbați Tissot Tradition

Ceasurile cu cadran argintiu oferă un stil estetic curat, este aproape imposibil să dai greș. Cu toate acestea, multe companii de ceasuri rămân în continuare la ceasurile cu cadran negru sau albastru. Prin urmare, atunci când vedem un cadran argintiu, acesta iese imediat în evidență.

Optează pentru cronograful Tissot Tradition. Acesta este un ceas cronograf din oțel inoxidabil de 42 mm cu multe caracteristici atrăgătoare, inclusiv un cristal de safir, rezistență la apă de 30 m, împingătoare din oțel inoxidabil și indici clasici.

În plus față de funcțiile tradiționale de cronograf, Tradition oferă o complicație de dată între orele 4:00 și 5:00.

Tradition poate fi achiziționat de la majoritatea comercianților cu amănuntul la aproximativ 300 de euro, ceea ce reprezintă un preț fantastic pentru un cronograf bine făcut.

Caracteristicile cronografului pentru bărbați Tissot Tradition:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 42mm
 • Rezistența la apă: 30m

Tissot Automatic Couturier

Tissot Automatic Couturier

Ceasurile cu cronograf pot fi adesea foarte comune. Este rar ca o marcă să reușească să spargă tiparul tipic al cronografului, dar Tissot a reușit să ofere o abordare revigorantă a cronografului cu Couturier.

Couturier este un ceas din oțel inoxidabil de 43 mm, cu mișcare automată, indici argintii și un cristal de safir. Cu toate acestea, ceea ce îl diferențiază pe Couturier de alte ceasuri cronograf de pe piață este abordarea unică a complicației zi-dată.

Afișează ziua și data ca „a patra” fereastră a cronografului, ceea ce oferă un aspect frumos și echilibrat. Deși acesta este un detaliu mic, contează mult la Couturier.

Couturier este mai scump, la 800-900 de euro. Cu toate acestea, pentru cei care iubesc aspectul Couturier și sunt de acord cu sacrificarea unora dintre funcțiile superioare, este disponibilă și o opțiune cu cuarț fără complicația de zi-dată, la aproximativ 300 de euro.

Caracteristici Tissot Automatic Couturier:

 • Mecanism: automatic
 • Dimensiunea cadranului: 43mm
 • Rezistența la apă: 100m

Cronograf pentru bărbați Tissot PR 100

Cronograf pentru bărbați Tissot PR 100

Ofertele de cronografe Tissot sunt unele dintre cele mai bune din industrie. PR 100 este unul dintre cele mai accesibile și versatile cronografe ale lor, care este uimitor de elegant.

PR 100 echilibrează perfect caracteristicile vestimentare și cele sportive. Acesta este genul de ceas pe care l-ar purta un rege atunci când joacă polo cu un șeic.

Caracteristicile cronografului pentru bărbați Tissot PR 100:

 • Mecanism: cuarț
 • Dimensiunea cadranului: 41mm
 • Rezistența la apă: 100m

Concluzie

Toată lumea ar trebui să experimenteze ceasurile elvețiene la un moment dat în călătoria lor de colecționare a ceasurilor, iar Tissot este un punct de intrare excelent.

Tissot face cu adevărat unele dintre cele mai creative și de înaltă calitate ceasuri la prețuri rezonabile. Istoria lor bogată, devotamentul față de calitate și prețul accesibil au făcut din ei unul dintre cele mai de succes branduri din lume, iar nouă ni se pare că nu le putem recomanda îndeajuns.

Pe aceeași temă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.