Despre noi

„Spre deosebire de diamante, ceasurile sunt practice”

Timpul trece, ne place, nu ne place. El există, pur și simplu, indiferent de cât de importanți ne credem noi oamenii. Dar la fel de adevărat este că nici el nu ar putea exista fără noi, cei care i-am dat nume și îl tot măsurăm. Totuși, în cele din urmă, timpul are aroganța celui care se știe etern.

Înțelepții au învățat că depinde de noi, în foarte mare măsură, să facem ca trecerea timpului să ne fie ceva folositor și plăcut. La fel ca un râu care nu poate fi oprit. Așa au apărut și ceasurile – la început au fost instrumente, simple mecanisme utile, însă au devenit treptat mai mult decât atât; și nu este vorba aici de simple obiecte ale vanității. Nu.

Un ceas poate fi mai mult decât o bijuterie cu care să atragem priviri și să stârnim invidii. Un ceas poate spune o poveste, poate marca, jalona momente importante din viața noastră. Unii dintre noi ne-am luat primul ceas elvețian ca să ne ștanțăm în memorie un moment foarte important și fericit din viața noastră. Și fiecare le așteaptă cu nerăbdare pe cele care vor veni!

La fel este și cu ceasurile din caseta cu bijuteriile de familie. Ele spun povești; și ce povești frumoase. Ele ne duc cu gândul la cei pe care îi iubim și care le-au purtat. Retrăim timpul și momentele frumoase pe care le-am petrecut împreună cu ei, când ne erau alături. Când învârți rotița unui ceas, mintea ta zboară la cineva drag, sau la un moment când ai fost fericit. Nu ești singurul, poți fi sigur. Iată, cum un ceas ne poate ajuta să ne strecurăm și să devenim ancore în memoria și sufletele celor dragi.

Totuși, de ce ceasurile elvețiene? Fiindcă ne plac. De ce? Clar, prejudecățile sunt primul motiv. Ceasurile elvețiene se bucură de o promovare și un prestigiu foarte solide. Totuși, prestigiul lor are mai mult decât reclamă în spate, iar acum mergem în zona argumentelor precise.

Sunt fascinat de istoria meșterilor ceasornicari elvețieni, care au avut ambiția să atingă perfecțiunea în măsurarea timpului, generație după generație. Și au reușit. Metoda este simplă și la îndemâna oricui – muncă, seriozitate, perseverență și atenție la detalii, timp de câteva sute bune de ani. Puține lucruri făcute de mâna omului au ajuns la precizia și acuratețea acestor bijuterii mecanice.

Sunt frumoase și durabile. Da, este vorba de o frumusețe care nu dispare în timp. Un ceas elvețian va avea aceeași ținută impecabilă și va fi în formă excelentă zeci de ani, dacă nu chiar mai mult. Și apoi, un costum îți vine altfel când porți un Rolex.

Care este misiunea CeasuriElvetiene.ro

Ne dorim foarte mult să îi ajutăm pe cei care tocmai descoperă universul ceasurilor elvețiene să le înțeleagă și să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Avem multe articole în lucru pentru ei.

Cunoscătorilor ne dorim să le aducem știri, noutăți, astfel încât să fie la curent cu tot ce este nou în piața ceasurilor elvețiene, la noi și dincolo.

echipa CeasuriElvetiene.ro – admiratori al tuturor celor care excelează în ceva bun