Despre noi

„Spre deosebire de diamante, ceasurile sunt practice”

Timpul trece, ne place, nu ne place. El există, pur și simplu, indiferent de cât de importanți ne credem noi oamenii. Dar la fel de adevărat este că nici el nu ar putea exista fără noi, cei care i-am dat nume și îl tot măsurăm. Totuși, timpul are aroganța celui care se știe etern.

La fel ca un râu care nu poate fi oprit, înțelepții au învățat că depinde de noi în foarte mare măsură, să facem ca trecerea timpului să ne fie ceva folositor și plăcut. Așa au apărut și ceasurile – la început au fost instrumente, simple mecanisme utile, însă au devenit treptat mai mult de atât; și nu mă refer aici la simple obiecte ale vanității. Nu, un ceas poate fi mai mult decât o bijuterie cu care să atragem priviri invidioase. Un ceas poate spune o poveste, poate marca, jalona momente importante din viața noastră. Eu mi-am luat primul ceas elvețian ca să îmi ștanțez în memorie un moment foarte important și fericit din viața mea. Și le aștept cu nerăbdare pe cele care vor veni!

La fel este și cu ceasurile din caseta cu bijuteriile de familie. Ele spun povești; și ce povești frumoase. Ele mă duc cu gândul la cei pe care îi iubesc și care le-au purtat. Retrăiesc timpul și momentele frumoase pe care le-am petrecut împreună, când îmi erau alături. Când învârt rotița unui ceas, mintea mea zboară la cineva drag, sau la un moment când am fost fericit. Nu sunt singurul, sunt sigur. Iată, cum un ceas ne poate ajuta să ne strecurăm și să devenim ancore în memoria și sufletele celor dragi.

Totuși, de ce ceasurile elvețiene? Fiindcă îmi plac. De ce? Clar, prejudecățile sunt primul motiv. Ceasurile elvețiene se bucură de o promovare și un prestigiu foarte solide. Totuși, prestigiul lor are mai mult decât reclamă în spate, iar acum mergem în zona argumentelor precise.

Sunt fascinat de istoria meșterilor ceasornicari elvențieni, care au avut ambiția să atingă perfecțiunea în măsurarea timpului, generație după generație. Și au reușit. Metoda este simplă și la îndemâna oricui – muncă, seriozitate, perseverență și atenție la detalii, timp de câteva sute bune de ani. Puține lucruri făcute de mâna omului au ajuns la precizia și acuratețea acestor bijuterii mecanice.

Sunt frumoase și durabile. Da, este vorba de o frumusețe care nu dispare în timp. Un ceas elvețian va avea aceeași ținută impecabilă și va fi în formă excelentă zeci de ani, dacă nu chiar mai mult. Și apoi, un costum îți vine altfel când porți un Rolex.

Care este misiunea CeasuriElvetiene.ro

Îmi doresc foarte mult să îi ajut pe cei care tocmai descoperă universul ceasurilor elvețiene să le înțeleagă și să ia cele mai bune decizii de cumpărare. Am multe articole în lucru pentru ei.

Cunoscătorilor îmi doresc să le aduc știri, noutăți, astfel încât să fie la curent cu tot ce este nou în piața ceasurilor elvețiene, la noi și dincolo.

Marius Bujor,
admin CeasuriElvetiene.ro și admirator al tuturor celor care excelează în ceva bun