luni, 2 octombrie, 2023

Cum să îți alegi un ceas Tissot pe stilul tău – Ghidul cumpărătorului în 2022

Un prim ceas elvețian este o piatră de hotar pentru mulți. Poate fi o chestiune costisitoare, dar nu ar trebui să îți amanetezi casa pentru el. Cu un accent deosebit pe oferirea unei game vaste de modele și mai ales prețuri, Tissot este un jucător important în piața de ceasuri elvețiene entry-level, de care orice pasionat, începător sau veteran, ar trebui să aibă habar. Calitatea, tradiția și gama extrem de variată sunt motive mai mult decât suficient ca nimeni să nu treacă cu vederea ceasurile Tissot.

Ceasurile automateice, începând cu cele aflate sub pragul de 700 de dolari, împreună cu versiunile cu cuarț ale acelorași modele cu prețuri chiar și mai accesibile, fac din Tissot o opțiune cât se poate de inspirată. Gama largă de forme, modele și caracteristici înseamnă că aproape toată lumea, de la colecționarii de ceasuri la motocicliști sau suporteri, poate găsi în catalogul Tissot un ceas care să se potrivească nevoilor sale – de multe ori, pentru o sumă care nu te împinge să îți faci credit.

Fondată în 1853 de către duo-ul tată și fiu Charles-Felicien și Charles Emile-Tissot în Le Locle, marca omonimă a fost un pionier în multe privințe de-a lungul istoriei orologeriei. Charles-Emile, temându-se că abilitățile artizanilor din Le Locle se vor pierde în timp, a subliniat guvernului elvețian importanța școlilor de orologerie.

A fost suficient de influent încât a fost numit inspector național. Ca parte a călătoriilor sale în acest rol, marca Tissot devine recunoscută în întreaga lume, în orașe precum Paris, Chicago și Anvers, pentru ceasurile de buzunar de mare precizie și pentru ceasurile de mână de pionierat purtate de celebrități.

O reclamă de epocă Tissot din 1972.

La începutul anilor 1900, marca deținută de familie a lucrat pentru a încorpora toate aspectele producției de ceasuri într-o singură fabrică. Această producție internă a permis continuarea inovațiilor de către marcă. Pe măsură ce electricitatea a devenit mai obișnuită, magnetismul a devenit o problemă pentru ceasornicari, deoarece această forță invizibilă reduce precizia ceasurilor mecanice. Ca răspuns la această problemă modernă, Tissot a creat primul ceas antimagnetic, un lucru care a devenit și mai important în secolul XXI.

Pe lângă dezvoltările tehnice, Tissot a continuat să evolueze și limbajul său de design. De la culori strălucitoare și forme unice ale carcasei în anii 1970, la ceasuri realizate din piatră în anii 1980 și la primul ceas tactil în anii 1990, tehnologia și designul se află în prim-planul acestui brand. În prezent, Tissot este o filială a Swatch Group.

Anii 2010 și 2020 nu au fost diferiți pentru Tissot. Lansarea mișcării Powermatic 80 a companiei surori din Swatch Group, ETA, care are o rezervă de putere de 80 de ore, a adus costul de intrare pentru ceasurile de mână automate elvețiene cu caracteristici premium la un nou public. Modelele PRX lansate recent au avut, de asemenea, un succes imediat. Varietatea mare din catalog ar trebui să însemne că există ceva pentru aproape toată lumea.

Ghidul de cumpărături pentru ceasurile Tissot

Tissot PRX

Linia PRX a fost îndrăgita spațiului de ceasuri entry-level încă de la (re)introducerea sa încă recentă. Acest ceas a îmbrățișat tendința de ceasuri sport cu brățară integrată, dar la un preț pentru mase și amestecând un pic de fler retro al anilor ’80. Colecția cuprinde versiuni mai mici cu cuarț, automate, diferite culori de cadran, opțiuni de curea și finisaje ale carcasei, iar gama este completată de un cronograf automat de 42 mm. Această familie este un tur de forță când vine vorba de design pentru un dolar.

Tissot PRX Powermatic 80

Tissot PRX Powermatic 80

Imediat după lansarea inițială a PRX a apărut modelul Powermatic 80. Bazându-se pe mișcarea Powermatic 80, calul de bătaie al ETA, acest model oferă tot ceea ce ne place la designul într-o carcasă de 40 mm, dar care împachetează o mișcare automată. Îl puteți obține într-o gamă de opțiuni, de la diferite execuții ale cadranelor (ne plac cadranele waffle), precum și cadrane netede sau canelate.

Diametru: 35 mm – 42 mm
Mișcare: Cuarț elvețian, Powermatic 80 automat, cronograf Valjoux A05 H31
Configurații: Ora și data, cronograf
Rezistența la apă: 100m
Preț: între 375 și 1.750 de dolari

Tissot Seastar

Colecția Seastar, după cum sugerează și numele, este colecția de scufundări a Tissot. Aceste ceasuri fără menajamente dispun de toate specificațiile tehnice pe care le așteptați de la un scafandru elvețian, cu o rezistență la apă de cel puțin 300m, o lunetă rotativă unidirecțională și multă superluminovă. Luneta rotativă este utilă ca rezervă pentru computerul de scufundări sau pentru a cronometra cât timp au stat ribeyes pe grătar. Ca și alte colecții, aceste ceasuri sunt disponibile într-o varietate de culori, dimensiuni și opțiuni de curele.

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80

Seastar 1000 este punctul de intrare în colecția Seastar. Acest model este disponibil în două dimensiuni, cea cu cuarț de 36 mm și cea automată de 43 mm, ambele cu o rezistență la apă de 1000 de picioare (300 m), așa cum indică și numele. În plus față de dimensiunea și mișcarea sa, versiunea de 43mm are îmbunătățiri precum o inserție de luneta ceramică. Consultați Seastar 2000 pentru specificații și mai serioase și o valoare la fel de serioasă.

Diametru: 36mm-46mm
Mișcare: Cuarț elvețian, Powermatic 80, cronograf cu cuarț
Configurații: Ora și data, cronograf
Rezistența la apă:: 300m-600m
Preț: 375 $-1.025 $.

Tissot Gentleman

Tissot Gentleman este aproape un ceas de zi cu zi perfect. Lansată în 2019, această colecție a crescut și acum dispune de trei metale diferite, o gamă largă de culori de cadran și mai multe opțiuni de brățară sau curea. Gentleman poate fi avut fie cu comoditatea „apucă și pleacă” a mișcării elvețiene cu cuarț, fie cu mișcarea automată Powermatic 80, mai orientată spre entuziasm. Indiferent de alegerea mișcării, linia Gentleman are o carcasă de 40 mm și o rezistență solidă la apă de 100 m.

Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium

Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium

Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium este o denumire destul de sofisticată, dar și un ceas pe cinste. După cum sugerează și numele său, modelul automat din gama Gentleman dispune de mișcarea Powermatic 80 și este echipat cu un arc de siliciu (siliciu, dacă sunteți european). Cu o finisare excelentă și un design curat și clasic, acest ceas arată bine într-un mod în care eticheta sa de preț nu ar face-o în mod normal.

Diametru: 40 mm
Mișcare: Cuarț elvețian, Powermatic 80 Silicium
Configurații: Ora și data
Rezistența la apă: 100m, 330ft
Preț: 350 $ – 1.495 $.

Tissot Classic

Familia Tissot Classic este formată din modele atemporale pentru decoruri mai elegante – și, deși sunt colecții separate, ca să fim sinceri, Classic, Carson, Le Locle și Tradition îndeplinesc cam același rol. Așadar, consolidăm și evidențiem câte un model din fiecare dintre acestea pentru a ilustra ceea ce este în general oferit.

Veți găsi aici atât mișcări elvețiene cu cuarț, cât și automate și o varietate de dimensiuni, cadrane și opțiuni de curele. În conformitate cu tradițiile ceasurilor de ținută, majoritatea ceasurilor din această colecție nu au cadrane luminate sau rezistența la apă asociată cu ceasurile sport. Ceasurile Tissot Classic oferă o modalitate accesibilă de a obține un ceas vestimentar clasic.

Tissot Classic Dream Swissmatic

Tissot Classic Dream Swissmatic

Classic Dream este ceasul elegant de intrare al Tissot. Având un preț de sub 300 de dolari pentru modelul cu cuarț, acesta oferă, de asemenea, unul dintre cele mai mici puncte de intrare într-o mișcare automată de fabricație elvețiană. Mișcarea Swissmatic, dezvoltată împreună cu compania mamă Swatch Group, oferă o ofertă excelentă la doar 525 de dolari, cu o rezervă de putere de trei zile și un arc Nivachron cu rezistență magnetică.

Diametru: 42 mm
Mișcare: Swissmatic
Configurații: Ceas și dată
Rezistența la apă:: 50m
Preț: 495$-525$.

Tissot Carson Premium Gent Moonphase

Tissot Carson Premium Gent Moonphase

Subțire și sofisticat, Tissot Carson este un ceas vestimentar entry-level care poate fi avut fie cu o mișcare cu cuarț, fie cu un automat Powermatic 80. Oferit atât pe o curea elegantă din piele, cât și pe o brățară elegantă cu cinci verigi, acest ceas vestimentar are opțiuni de cadrane elegante pentru a se potrivi ocaziilor mai formale. Pentru a adăuga un pic de fler la ceasul vestimentar auster, versiunile cu cuarț ale Carson oferă, de asemenea, o fază lunară (așa cum se arată mai sus) sau o complicație cronograf.

Diametru: 40 mm
Mișcare: Cuarț elvețian, Powermatic 80
Configurații: Ora și data, faza lunii, cronograf
Rezistența la apă:: 50m
Preț: 325 $ – 750 $.

Tissot Le Locle Powermatic 80

Tissot Le Locle Powermatic 80

Tissot Le Locle, numit după orașul de origine al mărcii, ar trebui să fie pe lista oricui caută un ceas de rochie elvețian automat la prețuri accesibile. Toate modelele funcționează cu mișcarea automată Powermatic 80 și prezintă un model atractiv de hobnail pe cadranul interior, contrastat de un inel cu finisaj neted pentru indicatoarele de ore. Carcasa este perfect dimensionată pentru toate încheieturile, având puțin sub 40 mm. Oferit atât pe curea, cât și pe o brățară cu șapte verigi, acest ceas vestimentar se va potrivi cu ușurință sub manșetă, având o grosime de 9,3 mm.

Diametru: 39,3 mm
Mișcare: Powermatic 80
Configurări: Ceasul de mână: Ceasul de mână: 80: Ora și data, cronograf, calendar perpetuu
Rezistența la apă: Rezistența la apă: 30m
Preț: 575 $ – 850 $.

Tissot Tradition Powermatic 80 Open Heart

Tissot Tradition Powermatic 80 Open Heart

Cu dimensiuni de carcasă mai mari în mare parte de 42 mm, mișcări cu cuarț și un model „open heart”, Tissot Tradition este o colecție care credem că se adresează mai mult consumatorului general decât entuziastului. Modelele cu cuarț sunt disponibile în trei stiluri: oră și dată, cronograf sau calendar perpetuu Singurul automat oferit în linia Tradition prezintă mișcarea Powermatic 80, așa cum am văzut în alte colecții, dar aici cu o „inimă deschisă”, oferind o vedere a roții oscilante a balanței direct de pe cadran.

Diametru: 40mm-42mm
Mișcare: Ceas: Cuarț elvețian, Powermatic 80
Configurații: Ora și data, cronograf, calendar perpetuu
Rezistență la apă: Rezistență la apă: 30m
Preț: între 300 și 750 de dolari

Tissot PRS 516

Inspirat de modelele devenite populare în anii 1960, Tissot PRS 516 se inspiră în primul rând din moștenirea Tissot în materie de curse auto. Legăturile cu motorsportul pentru Tissot datează din 1958, când pilotul elvețian Harry Zweifel i-a trimis lui Tissot o fotografie semnată în care afirma că Tissot-ul său îl însoțește în fiecare cursă.

Importanța cronometrării în sporturile cu motor a inspirat Tissot să debuteze linia originală PR 516 în 1965, cu un design de brățară inspirat de găurile observate în volanele mașinilor de curse. Modelul original PR 516 a fost supranumit „deosebit de rezistent”, deoarece mișcarea suspendată îl făcea mai protejat de șocurile laterale și axiale. De-a lungul anilor, Tissot a sponsorizat echipe de curse în diverse discipline, de la Alpine, Porsche, Ensign, Lotus și Sauber.

Tissot PRS 516 Powermatic 80

Tissot PRS 516 Powermatic 80

Actuala linie PRS este formată din trei modele: PRS 516 Powermatic 80, PRS 516 Chronograph și PRS 516 Automatic Chronograph. Cu o complicație de zi și dată, PRS 516 Powermatic 80 are o lunetă fixă din oțel, gradată pentru intervale de cinci minute. Acest ceas este livrat fie pe o brățară din oțel cu trei verigi, fie pe o curea din piele în stil racing și este prevăzut cu un spate de afișare, care permite purtătorului să vadă rotorul mișcării inspirat de curse.

Diametru: 42 mm
Mișcare: Ceas: Powermatic 80 automată
Configurații: Ora și ziua/data
Rezistența la apă: 100m
Preț: 695 dolari

Tissot PRS 516 Chronograph

Tissot PRS 516 Chronograph

Cronograful PRS 516 Chronograph din cuarț oferă avantajul unei funcții de cronograf cu precizia sporită a unui urmăritor de 1/10 de secundă în totalizatorul din dreapta sus. Cu o mișcare cu cuarț, această piesă se situează sub 500 de dolari și oferă o gamă largă de combinații de brățări/curele și culori. Cu un spate închis și o carcasă de 45 mm, PRS 516 Chronograph oferă o rezistență la apă de 100 m, perfectă pentru orice sărbătoare de după cursă. Cei care trebuie să aibă un cronograf automat au și ei opțiuni, costând aproape 2.000 de dolari.

Diametru: 42mm
Mișcare: Cuarț: Quartz
Ora, cronograf
Rezistența la apă: 100m
Preț: 650 de dolari

Tissot Heritage

Tissot are un catalog bogat de modele din epoci anterioare. Colecția Heritage găzduiește prelucrări moderne ale acestor ceasuri de altădată. Oferind un fel de compilație „greatest hits”, Tissot continuă să aducă un omagiu ceasurilor care au contribuit la consolidarea mărcii în mintea consumatorilor.

Tissot Heritage Visodate Powermatic 80

Tissot Heritage Visodate Powermatic 80

Originalul Tissot Visodate a debutat în 1953, în același an în care Tissot și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare. Ceasul original a prezentat o schimbare a datei exact la miezul nopții, o premieră pentru un ceas de mână în 1953. Ceea ce diferențiază această linie de altele din catalog este logo-ul vintage de la ora 12. Logo-ul a fost folosit în trecut de Tissot pe mai multe modele de patrimoniu, sau reeditări ale unor ceasuri clasice din catalogul vechi.

Diametru: 42 mm
Mișcare: Powermatic 80
Configurații: Ceasul: Ceasul de mână: 80: Ora și ziua/data
Rezistența la apă: 30m
Preț: 650$-675$.

Tissot Heritage 1973

Tissot Heritage 1973

Un alt model demn de remarcat din colecția de patrimoniu care se apleacă asupra temei motorsportului privește spre deceniul de după ce PR 516 menționat anterior și-a făcut debutul. Cronograful Tissot Heritage 1973 vine direct din anii 1970 cu o formă de carcasă tonneau, un cadran panda și o curea Rallye. Ușor mai mic decât colegii săi de grajd, Heritage 1973 are o carcasă de 43 mm care măsoară 14,3 mm grosime. Oferind un cronograf tri-compax, modelul 1973 permite purtătorului să urmărească secundele de funcționare, până la 30 de minute și până la 12 ore, perfect pentru o cursă de anduranță.

Diametru: 43 mm
Mișcare: Cronograf automat Valjoux A05.H31
Configurații: Ceasul de mână cu ceasuri de mână: Ora, dată, cronograf automat
Rezistența la apă: 100m, 300ft
Preț: 2.100 dolari

Tissot T-Touch

Continuând să avanseze, Tissot a dezvăluit colecția T-Touch în urmă cu peste 20 de ani. Înainte de era dispozitivelor conectate, a ecranelor tactile, a smartphone-urilor din buzunarele noastre și a tehnologiei purtabile, în 1999, modelul original T-Touch oferea un ecran tactil integrat în cristalul său. De-a lungul anilor, Tissot a adăugat conectivitate, Bluetooth, o lunetă ceramică și multe altele la acest ceas de mână high-tech.

În timp ce aceste ceasuri au crescut atât în dimensiune, cât și în funcționalitate în ultimii 23 de ani, ele sunt încă o piesă serioasă de echipament pentru aventurieri și războinici de weekend deopotrivă. Cu multiple funcții utile și o sursă de energie solară, nu este de mirare că aceste ceasuri ajung la încheieturile aventurierilor și ale prezentatorilor TV (Richard Hammond de la Grand Tour poate fi văzut purtând modelul său mai vechi în multe dintre episoadele lor de destinație).

Tissot T-Touch Connect Solar

Tissot T-Touch Connect Solar

Titanul ușor ajută la greutatea actuală a T-Touch Connect Solar la un nivel minim, deoarece amprenta sa totală pe încheietura mâinii dvs. este mai mare de 47,5 mm. Versiunea Tissot a unui ceas conectat, această bestie poate urmări totul, de la pașii parcurși, direcția în care vă îndreptați, temperatura aerului și tendințele meteorologice, altitudinea și afișarea apelurilor primite, a notificărilor și multe altele. Alimentat de lumina naturală, acest ceas este perfect pentru o aventură în aer liber care ar putea dura mai multe zile la rând. Funcțiile sunt controlate de un cristal tactil-capacitiv, precum și de butoane mai tradiționale de tip cronograf la ora 2 și 4.

Diametru: 47,5 mm
Mișcare: Cuarț solar conectat elvețian cu 25 de funcții separate
Configurații: Ceas multifuncțional conectat
Rezistența la apă: 100m, 300ft
Preț: 1.050 – 1.150 dolari

Tissot Chrono XL

Caracterizat de cifre arabe mari și de mâini umplute cu superluminova, Tissot Chrono XL trage pentru o lizibilitate supremă, zi sau noapte. Chrono XL este, de asemenea, unul dintre ceasurile care oferă opțiuni de culoare și curea pentru echipa ta favorită din NBA.

Tissot Chrono XL

Tissot Chrono XL

După cum menționează și numele, Chrono XL are o carcasă mare cu un cadran mare care nu face decât să-i sporească prezența vizuală. Mișcarea cronograf cu cuarț oferă o cronometrare de precizie cu un subcadran de 1/10 de secundă și un totalizator de 30 de minute. Secunda curentă și data completează informațiile transmise pe partea de cadran. Oferit în mai multe finisaje și culori ale cadranului, Chrono XL poate fi stilizat cu un aspect modern sau vintage.

Diametru: 45 mm
Mișcare: Ceas: Cronograf cu cuarț elvețian
Configurații: Ceasul: Ceasul de mână, ceasul de mână, ceasul de mână, ceasul de mână, ceasul de mână și ceasul de mână: Cronograf cu cuarț
Rezistența la apă: 100m
Preț: 375 $ – 495 $.

Tissot Supersport

Colecția Supersport se află la granița a două limbaje de design. Supersport Chrono se prezintă ca fiind un ceas de viitor, oferind o gamă de referințe care să vorbească cu simțul personal al stilului purtătorului. Supersport Gent, pe de altă parte, preia stiluri vintage care au redevenit populare în timpurile moderne. Ambele ceasuri sunt opțiuni elegante care vin în pachete accesibile.

Tissot Supersport Gent

Tissot Supersport Gent

Supersport Gent împrumută de la modelele de scafandru din anii 1960. Luneta rotativă are o inserție de aluminiu de culoare asortată, perfectă pentru urmărirea timpului scurs. Mișcarea elvețiană cu cuarț și carcasa de 44 mm actualizează aceste aspecte clasice pentru gusturile moderne. Grosimea de 10 mm va menține, de asemenea, Supersport Gent confortabil la încheietura mâinii, indiferent de ocazie.

Diametru: 44 mm
Mișcare: Cuarț elvețian
Ora și data
Rezistența la apă: 100m
Preț: $325-$375

Tissot Supersport Chrono

Tissot Supersport Chrono

În timp ce Gent de mai sus împrumută din trecut, Supersport Chrono are un aer mai contemporan. Unghiurile îndrăznețe și liniile ascuțite separă acest cronograf de alte modele din catalogul Tissot. Carcasa de 45,5 mm dispune de aceeași mișcare cronografică elvețiană cu cuarț care se găsește în toată gama Tissot, ceea ce menține grosimea totală sub 12 mm. Supersport Chrono are subcadrane încastrate, indicatoare de oră încastrate în rehaut, o brățară unghiulară și un luneta din aluminiu. Opțiunile de culori îndrăznețe ajută acest cronograf să iasă și mai mult în evidență.

Diametru: 45,5 mm
Mișcare: Ceas: Cronograf cu cuarț elvețian
Configurații: Ceasul: Ceasul cu ceasuri de mână, ceasuri de mână, ceasuri de mână, ceasuri de mână și ceasuri de mână: Ora și data, cronograf
Rezistența la apă: 100m, 300 ft
Preț: 400 $-475 $.

Pe aceeași temă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.