joi, 23 martie, 2023

Top 15 ceasuri Tissot pentru bărbați în 2023

Există nenumărate mărci de ceasuri diferite pe piață astăzi. Sute și sute de microbranduri noi au apărut în ultimul deceniu din întreaga lume. Dar orologeria își are rădăcinile în Elveția – patria orologeriei – și tot de aici îl găsim pe Tissot.

Tissot este o marcă de ceasuri cunoscută și apreciată pentru că produce ceasuri de înaltă calitate la prețuri accesibile. Ceasurile elvețiene sunt asociate mai ales cu luxul și cu prețurile scumpe, de la mărci precum Omega și Rolex, dar vestea bună este că există și alternative mai accesibile pentru cei care își doresc calitate elvețiană, dar fără a fi nevoiți să plătească mii de euro. Tissot oferă ceasuri elvețiene de înaltă calitate, dar la prețuri care pot concura aproape cu alte modele accesibile, de exemplu, omologii japonezi. Cel puțin dacă luați în calcul calitatea în ecuație.

Dacă doriți un ceas elvețian de înaltă calitate, fabricat cu o calitate deosebită, dar la un preț mai accesibil decât omologii elvețieni de lux, Tissot este o alegere excelentă. În acest articol, analizăm mai îndeaproape cele mai bune și mai populare ceasuri Swatch. Mai departe, vom intra, de asemenea, în detalii despre modelele Tissot și la ce ar trebui să vă gândiți atunci când alegeți un ceas Tissot.

Cele mai bune ceasuri Tissot

În calitate de asociat Amazon, putem câștiga din achizițiile eligibile, fără costuri suplimentare pentru dvs.

Tissot Couturier Couturier Chrono Quartz T035617171605100

Tissot Couturier Couturier Chrono Quartz T035617171605100

Primul din această listă este Tissot Couturier Chrono T035617171605100. Acesta este un ceas care este proiectat cu un echilibru între sportivitate și eleganță. Designul său înclină în primul rând spre sportivitate, cu toate acestea, este, de asemenea, versatil și potrivit pentru uzura de zi cu zi.

Ceasul are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 41 mm și o grosime de 10,95, care este potrivită pentru încheieturile bărbaților de dimensiuni medii sau mari. Carcasa are un design puțin cam voluminos, dar este totuși frumos executată cu elemente periate și lustruite.

Este alimentat de o mișcare elvețiană cu cuarț. În timp ce pasionații de ceasuri pot prefera o mișcare mecanică, o mulțime de oameni se bucură de precizia și caracterul practic al unei mișcări cu cuarț.

Are un cadran negru cu trei subcadrane mari pentru cronograf și o scală tahimetrică în jurul marginii exterioare a cadranului. Găsim, de asemenea, indicatoare mari de ore metalice aplicate. Acele mâini sunt ascuțite și de formă triunghiulară, cu luminozitate aplicată pe ele pentru o mai bună lizibilitate în condiții de iluminare slabă. Deoarece acesta este conceput ca un ceas versatil de zi cu zi, are o rezistență la apă „standard” de 100m/330 picioare. Cureaua din piele neagră contribuie, de asemenea, să îl facă mai elegant și potrivit pentru multe ocazii diferite.

Specificații
Diametru: 41 mm
Grosime: 10,95 mm
Mecanism: Ceas: Cuarț elvețian
Rezistență la apă: 100m/330 picioare

Tissot V8 T1064071105100

Tissot V8 T1064071105100

Tissot V8 Automatic T1064071105100 este un ceas pentru cei care doresc un ceas de zi cu zi cu un aspect sportiv și robust. Acest ceas este în mod evident inspirat de ceasurile de scufundări în designul său, dar nu este unul. Are o carcasă sportivă din oțel inoxidabil cu un diametru de 42,5 mm și o grosime de 12,7 mm. Ceea ce iese în evidență, în opinia mea, este cât de frumos este finisată carcasa. Iar acesta este un exemplu perfect de cum doar un preț puțin mai mare (în comparație cu cele mai accesibile ceasuri automate) poate face o diferență uriașă în ceea ce privește calitatea și finisarea.

Carcasa are cotierele relativ scurte, cu urechi care au margini frumos lustruite și biseolate și un finisaj frumos periat pe lunetă și pe partea superioară a cotierelor. Pentru a adăuga la aspectul sportiv, coroana este, de asemenea, așezată protejată între protecțiile pentru coroană. Pentru un ceas de zi cu zi, rezistența la apă este decentă, la 100m/330 picioare.

Conform Tissot, ceasul este inspirat de mașinile de curse din anii ’60 și cred că se poate spune că are un design inspirat de epoca, dar nu este prea evident. Este montat pe o brățară sportivă cu trei verigi în stil Oyster, cu finisaj satinat și închidere cu fluture cu buton.

Este, de asemenea, alimentat de o mișcare automată elvețiană, ceea ce este un lucru pe care îl vor aprecia în special pasionații de ceasuri. Și, așa cum ne-am obișnuit de la ceasurile Tissot, această mișcare este robustă, fiabilă și de lungă durată. Acesta este pur și simplu un ceas sport elegant, care funcționează în majoritatea ocaziilor.

Specificații
Diametru: 42,5 mm
Grosime: 12,7 mm
Rezistență la apă: 100m/330 picioare
Mecanism: Automată elvețiană

Tissot T0354461105100

Tissot T0354461105100

Dacă doriți un ceas elvețian accesibil, cu un design curat și elegant, cu o notă de sportivitate, Tissot T0354461105100 este o alegere excelentă. Are un design elegant, dar versatil, care funcționează perfect pentru uzura de zi cu zi și chiar și la ocazii formale. În timp ce ceasurile vestimentare sunt excelente pentru ocazii formale, multor persoane nu le plac ceasurile cele mai elegante. Iar vestea bună este că și ceasurile mai sportive pot funcționa, de asemenea, iar acesta este un exemplu perfect în acest sens.

Acesta este prezentat cu o carcasă de 39 mm din oțel inoxidabil, cu lunetă și laturi lustruite și cu urechile periate în partea superioară. Este rezistent la apă până la 100m/330 de picioare, ceea ce este destul de decent pentru o purtare regulată, zilnică. În general, Tissot folosește cristale de safir pentru ceasurile sale în locul cristalelor minerale mai ieftine, la fel ca și acest ceas.

Cadranul este simplu și curat, cu un fundal negru, mâini scheletate și indicatoare de ore metalice aplicate, cu un finisaj lustruit care sporește eleganța ceasului.

Nu în ultimul rând, este alimentat de o mișcare elvețiană cu cuarț pentru fiabilitate și durabilitate.

Specificații
Diametru: 39 mm
Rezistență la apă: 100m/330 picioare
Mecanism: Cuarț elvețian
Cristal: Safir

Tissot T17158652 PRC 200 Cronograf

Tissot T17158652 PRC 200 Cronograf

Tissot PRC 200 Chronograph T17158652 este unul dintre cele mai populare ceasuri cronograf de la Tissot. Are un design elegant, simplu și curat, ceea ce îl face perfect pentru multe ocazii diferite. Are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 39,8 mm, care este o dimensiune rezonabilă care se potrivește cu majoritatea încheieturilor bărbaților. Carcasa are, de asemenea, un design interesant, cu o lunetă subțire și o carcasă relativ subțire, în timp ce urechile sunt relativ mari în comparație cu restul carcasei.

Ceasul are un cadran negru cu un inel capitular înclinat pe care este prezentată scara tahimetrică pentru cronograf și, bineînțeles, trei subcadrane de cronograf pe cadran. La ora 4, are o fereastră pentru dată ascunsă discret, care poate fi practică pentru purtarea de zi cu zi. Ceasul este în cea mai mare parte monocrom, dar pentru o notă de culoare, mâna secundară a cronografului și două dintre mâinile pentru subcadranele sunt vopsite în galben, ceea ce îi conferă un aspect mai sportiv. Cadranul are, de asemenea, cifre arabe mari albe la orele 3, 9 și 12, precum și mâini mari în formă de sabie cu luminozitate, aplicate pe ele. În partea de sus a carcasei se află un cristal de safir rezistent la zgârieturi, așa cum ne putem aștepta.

Ceasul este montat pe o brățară din oțel inoxidabil, cu o închidere sigură de tip fold-over cu butoane de împingere și o combinație de verigi periate și lustruite,

Rezistența la apă este de fapt peste așteptări la 200m/660 de picioare, ceea ce înseamnă că puteți înota și face scufundări cu el. Specificațiile sale privind apa sunt foarte interesante, având în vedere că, din punct de vedere tehnic, nu este un ceas de scufundări.

Nu în ultimul rând, este alimentat de o mișcare precisă și robustă cu cuarț elvețian.

Specificații
Diametru: 39,8 mm
Mișcare. Cuarț elvețian
Rezistență la apă: 200m/660 picioare

Tissot Seastar Cronograf T1204171105100

Tissot Seastar Cronograf T1204171105100

Ceasurile pentru scufundare sunt extrem de populare și au fost astfel pentru o lungă perioadă de timp. Seastar este răspunsul Tissot la ceasul de scufundare perfect.

T120417171105100 este un ceas cu un design distinct de ceas de scufundare și un aspect monocrom. Acest ceas special încorporează, de asemenea, o funcție de cronograf, pe care unii purtători o pot considera utilă. Iar dacă nu, tot arată destul de bine.

Ceasul este relativ mare, cu o dimensiune de 45,5 mm și o grosime de 12,82 mm, așa că este nevoie de o încheietură relativ mare sau de o preferință pentru ceasurile mari pentru a-l scoate la capăt. Rezistența la apă este de 300m/1000 de picioare, ceea ce este de fapt foarte bun. Cu acest ceas, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la apă nici un pic. Coroana este protejată de protecții mari pentru coroană și pe fiecare parte are un împingător pentru cronograf.

Bineînțeles, este echipat cu o lunetă rotativă unidirecțională pentru măsurarea a 60 de minute. Luneta are margini dințate pentru o mai bună aderență și o inserție din aluminiu negru cu un pip luminos la ora 12.

Cadranul este negru și are, în afară de funcția de cronograf, toate caracteristicile clasice de design pe care le așteptați la un ceas de scufundare. Acest lucru înseamnă indicatoare mari de ore metalice aplicate, pline de luminozitate și mâini mari în formă de sabie, de asemenea cu luminozitate. Ca urmare, este un ceas care oferă o mare lizibilitate în toate mediile.

Ceasul este acționat de un mecanism elvețian cu cuarț.

Specificații
Mecanism: Cuarț elvețian
Grosime: 12,82 mm
Rezistență la apă: 300m/1000 picioare
Diametru: 45.5mm

Tissot Chrono XL T1166171104701

Tissot Chrono XL T1166171104701

Pentru cei care doresc ceva mai elegant și mai clasic, Tissot Chrono XL T1166171104701 este o alegere excelentă. Acest ceas este proiectat cu un design simplu și clasic, dar este, de asemenea, destul de mare și are unele elemente sportive. Ca urmare, nu poate fi clasificat ca un ceas de rochie, deși funcționează ca un ceas vestimentar. Aș spune că aceasta este o alegere bună pentru cei care poartă adesea ținute mai degrabă formale decât casual și doresc ceva care să le completeze frumos stilul.

În același timp, ceasul are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 45 mm, ceea ce este destul de mare. Acestea fiind spuse, este nevoie de o încheietură relativ mare pentru a-l scoate în evidență. În ciuda diametrului, acesta are totuși un profil relativ subțire de 11,02 mmm, ceea ce asigură că poate aluneca sub o manșetă fără probleme. O altă caracteristică de design care face ca acest ceas să fie perceput mai mare decât este de fapt este luneta sa subțire care lasă mult loc pentru cadran. Ca urmare, ceasul are un cadran foarte mare.

Ceasul este acționat de o mișcare elvețiană cu cuarț pentru precizie și lizibilitate.

Cu toate acestea, principalul punct de interes al acestui ceas este cadranul său albastru închis cu cifre arabe albe și trei subcadrane de cronograf. La ora 4, acesta are și o fereastră pentru dată. Pentru a nu fi un ceas vestimentar complet, Tissot prezintă acest ceas pe o brățară din oțel inoxidabil, mai degrabă decât pe o curea din piele, ceea ce este o decizie bună. Brățara din oțel are o închidere pliabilă cu închidere cu butoane și verigi centrale periate cu verigi laterale lustruite.

Rezistența la apă este de 100m/330 picioare, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru uzura de zi cu zi, cum ar fi manipularea înotului sau stropilor de apă.

În concluzie, ca să rezumăm în cuvintele lui Tissot: „Tissot Chrono XL Classic este un ceas excelent pentru cei care caută un cronograf sportiv și elegant, cu tehnologie elvețiană la un preț imbatabil.”.

Specificații
Diametru: 45 mm
Mecanism: Quartz elvețian
Rezistență la apă: 100m/330 picioare
Grosime: 11.02mm

Tissot Seastar Chronograph T1204171104100

Tissot Seastar Chronograph T1204171104100

Ne-am uitat deja la Tissot Seastar Chronograph negru, dar dacă doriți ceva mai vibrant și mai colorat, T120417171104100 ar putea fi ceasul pentru dvs.

Ceasul are toate funcțiile și caracteristicile ca și ceasul pe care l-am privit mai sus, dar este prezentat cu un cadran și o lunetă albastră, care îi conferă un aspect luminos, proaspăt și estival.

Are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 45,5 mm și o grosime de 12,82 mm. Coroana este protejată de apărători de coroană, iar pe fiecare parte are împingătoare de cronograf.

Luneta are dinți în jurul marginilor pentru o mai bună aderență și are o inserție de aluminiu albastru cu un pip luminos la ora 12. Rezistența la apă este impresionantă, de 300m/1000 de picioare, astfel încât puteți face scufundări și înota fără să vă faceți griji. Este alimentat de o mișcare elvețiană cu cuarț.

Cadranul are un finisaj frumos mat/șlefuit, ceea ce îl face foarte vibrant și frumos, în special în lumina directă a soarelui. Pentru o lizibilitate optimă, are indicatoare de ore mari aplicate, pline de luminozitate, precum și mâini largi în formă de sabie cu luminozitate. Fiind un cronograf, are, în mod firesc, subcadrane de cronograf pe cadran. În plus, avem și o fereastră pentru dată între orele 4 și 5.

Specificații
Diametru: 45,5 mm
Grosime: 12,82 mm
Mecanism: Ceas: Cuarț elvețian
Rezistență la apă: 300m/1000 picioare

Ceasul elegant Tissot Le Locle T0064071605300

Tissot Le Locle T0064071605300

Dacă sunteți în căutarea unui ceas vestimentar elegant și de clasă, răspunsul Tissot este Le Locle T0064071605300. Acest ceas are o carcasă din oțel inoxidabil cu o dimensiune de 39,3 mm, care nu este nici prea mare, nici prea mică pentru majoritatea încheieturilor bărbaților. În același timp, are o grosime de 9,75, ceea ce îi permite să se strecoare sub o manșetă fără probleme.

Ceasul are o formă rotundă a carcasei, cu un design ușor bombat și lustruit al lunetei și laturi periate. Rezistența la apă este de 30 m/100 picioare, ceea ce nu este atât de impresionant, dar oricum nu ne așteptăm la mai mult de la un ceas de ținută.

Cadranul este atent gândit și are un aspect echilibrat, dar rafinat. În primul rând, are un model frumos care îl împiedică să fie simplu și plictisitor. În al doilea rând, are indicatoare romane metalice aplicate în jurul cadranului și mâini clasice, de inspirație vintage, în formă de frunze.

Ceasul este acționat de o mișcare automată elvețiană și, ca o caracteristică bonus, are și un spate transparent al carcasei care vă permite să vedeți mișcarea din spate.

Așa cum ar trebui să fie un ceas vestimentar, are o curea din piele neagră cu un design în relief

Per total, acesta este un ceas de rochie care rămâne fidel tradițiilor și limbajului clasic de design al ceasurilor de rochie, ceea ce îl face perfect pentru ocazii formale și elegante.

Specificații
Diametru: 39,3 mm
Grosime: 9,75 mm
Mecanism: Automată elvețiană
Rezistență la apă: 30m/100 picioare

Tissot T0384301103700 T-one Automatic

Tissot T0384301103700 T-one Automatic

Tissot T-One T0384301103700 este un ceas versatil care combină sportivitatea și eleganța, rezultând un ceas perfect pentru fiecare zi. Are o carcasă de dimensiuni mai mici, cu un diametru de 38,5 mm și o carcasă subțire, curbată, cu urechi elegant curbate, care se întâlnesc cu o brățară din oțel inoxidabil cu verigi periate și lustruite. Rezistența la apă de 50m picioare nu este cea mai bună, dar ar trebui să fie bună pentru majoritatea purtătorilor, cu excepția cazului în care mergeți la înot și scufundări. În partea de sus a carcasei se află, de asemenea, un cristal de safir.

O caracteristică practică a acestui ceas este că combină atât fereastra pentru zi, cât și cea pentru dată. Are un cadran argintiu frumos, cu un finisaj periat și markeri aplicați. Acele mâini sunt destul de mari și au luminozitate aplicată la vârfuri.

Este acționat de o mișcare automată robustă, pe care o puteți vedea și prin spatele transparent al carcasei din spate.

Per total, culoarea sa argintie creează un design curat și fără cusur, care funcționează pentru aproape orice ocazie – atât formală, cât și ocazională.

Specificații
Diametru: 38,5 mm
Rezistență la apă: 50/165 picioare
Cristal: Safir
Mecanism: Automată elvețiană

Tissot T-Classic Automatic III Day Date T065.930.11.031.00

Tissot T-Classic Automatic III Day Date T065.930.11.031.00

Dacă v-a plăcut ceasul de mai sus, dar preferați ceva mai sportiv și cu un design mai original, Tissot T-Classic Automatic II T065.930.11.031.00 este o alternativă bună.

Acest ceas are un design similar și încorporează atât fereastra pentru zi, cât și pentru dată, dar are câteva diferențe cheie.

Ceasul are o carcasă din oțel inoxidabil de 39 mm, dar cu o formă mai distinctă a carcasei, cu urechi frumos curbate și margini lustruite și biseolate. Carcasa nu are o protecție pentru coroană, dar o piesă metalică se întinde pe toată partea dreaptă a carcasei, care funcționează similar cu o protecție pentru coroană și oferă o anumită protecție. Grosimea carcasei, de 9,5 mm, înseamnă, de asemenea, că este destul de subțire și, prin urmare, poate aluneca sub o manșetă și poate funcționa foarte bine la ocazii formale. În partea de sus a carcasei, are un cristal de safir.

Ceasul are un cadran alb/paralescent cu un model circular în centru și un finisaj mat în partea exterioară. Are aplicate indicatoare de ore din metal lustruit și mâini subțiri în formă de creion cu luminozitate. La ora 12, are o fereastră pentru zi, iar la ora 6, o fereastră pentru dată. Rezistența la apă este de 30 m/100 picioare, deci nimic impresionant aici, dar vă puteți gândi la acest ceas ca la un ceas elegant de zi cu zi, iar rezistența la apă nu este cu adevărat crucială la un astfel de ceas.

Este acționat de o mișcare automată, dar, spre deosebire de ceasul de mai sus, nu are un spate transparent al carcasei.

Specificații
Cristal: Safir
Diametru: 39 mm
Grosime: 9,5 mm
Rezistență la apă: 30m/100 picioare

Tissot T067.417.21.051.00 T-Sport

Tissot T-Sport T067.417.21.21.051.00 este un ceas potrivit dacă vă doriți ceva sportiv și mai masculin. Încă de la prima vedere, puteți vedea că acest ceas este foarte sportiv cu alegerile sale de culoare neagră și roșie, precum și cu liniile agresive.

Are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 42 mm și un cristal de safir. Dispune de o lunetă rotativă unidirecțională cu o scală de gradație de 60 de minute. La ora 12, are un triunghi roșu și un pip luminos la ora 12. Pentru fiecare 5 minute, luneta are, de asemenea, marcaje roșii suplimentare pentru a se potrivi cu tema sportivă neagră și roșie. În partea de sus a carcasei, are un cristal de safir anti-reflexie.

Ceasul are o rezistență la apă de 200 m/660 picioare, ceea ce este destul de bun, făcându-l potrivit pentru înot și scufundări.

Este alimentat de o mișcare elvețiană cu cuarț.

Cadranul are o mulțime de caracteristici de design interesante și detalii care contribuie la designul său. Poate că cel mai atrăgător este faptul că are un aspect complet negru cu accente roșii. Centrul cadranului are un finisaj sunburst, iar spre marginea exterioară, are imprimată o scală tahimetrică. În afara centrului cadranului, acesta are, de asemenea, un model „cu dungi” care oferă o anumită profunzime și reflectă frumos lumina. La ora 4, avem o fereastră de dată adăugată și, pentru a merge cu tema roșie, este echipat cu o mână de cronograf roșie.

Specificații
Diametru: 42 mm
Mecanism: Cuarț elvețian
Rezistență la apă: 200m/660 picioare
Cristal: safir

Tissot T0954173605700 Quickster Cronograf

Tissot T0954173605700 Quickster Cronograf

Tissot Quickster Chronograph T0954173605700 este un cronograf sportiv și versatil cu un design robust. Pentru un aspect mai sportiv, carcasa din oțel inoxidabil de 42 mm are un finisaj complet negru. Ceasul este echipat cu o lunetă relativ subțire pe care este gravată și imprimată în alb o scală tahimetrică.

Cadranul este, de asemenea, negru, dar are marcaje mari contrastante ale orelor, realizate în portocaliu, pentru un aspect sportiv, de curse. Firește, cadranul are plasate trei subcadrane pentru cronograf, iar la ora 4, găsim fereastra pentru dată, semnată Tissot. Acele mâini sunt realizate din metal pentru a oferi un contrast cu cadranul negru și au aplicat material luminescent pe ele. Așa cum ne putem aștepta, Tissot folosește și un cristal de safir.

Rezistența la apă a acestui ceas este destul de bună pentru un cronograf sportiv, cu o rezistență la apă de 100m/330 picioare.

Per total, acest ceas este potrivit pentru cei care se bucură de aspectul unui cronograf și doresc ceva cu un design sportiv și îndrăzneț…

Specificații
Diametru: 42 mm
Rezistență la apă: 100m/330 picioare
Cristal: Safir

Tissot PRS 516 Cronograf cu cuarț T1004173720100

Tissot PRS 516 Cronograf cu cuarț T1004173720100

Tissot PRS 516 Chronograph T1004173720100 este un cronograf popular de la Tissot cu un design evident inspirat de curse. Are o carcasă din oțel inoxidabil complet neagră și are un lunetă fixă realizată din fibră de carbon. Bineînțeles, are un cristal de safir în partea superioară. Pentru a continua pe tema curselor, are și un cadran negru din fibră de carbon. Cadranul are trei subcadrane de cronograf, precum și o fereastră subtilă pentru dată poziționată la ora 4.

Pentru a asigura o mare lizibilitate, acesta are markere albe aplicate pe marginea cadranului, iar pentru un strop de culoare, mâna secundară a cronografului are o culoare albastru copil. Acele mâini ale ceasului au, de asemenea, un design cool, cu o formă dreptunghiulară și vârfuri ascuțite, pline de multă luminozitate. Acest lucru asigură o lizibilitate perfectă în toate mediile.

La fel ca majoritatea cronografelor Tissot, acesta are o rezistență la apă de 100 m.

Acest cronograf inspirat de curse este o alegere perfectă pentru cei care își doresc ceva sportiv, dar versatil, care poate funcționa bine în majoritatea ocaziilor.

Specificații
Cristal: Safir
Rezistență la apă: 100m/330 picioare

Tissot Seastar T1204171704100

Tissot Seastar T1204171704100

Tissot Seastar T120417171704100 este unul dintre ceasurile mele preferate Tissot și, uitându-mă la el, devine destul de evident de ce.

Ceasul are o carcasă sportivă din oțel inoxidabil cu un diametru de 45,5 mm și o grosime de 12,82, deci destul de mare. Dar să nu uităm că acesta este un ceas sport. Ceasul are o lunetă rotativă unidirecțională cu inserție din aluminiu negru și un pip luminos la ora 12. Pentru a asigura o bună aderență la rotirea acestuia, luneta are dinți pe margini.

Fiind un ceas de scufundare, are o rezistență excelentă la apă de 300m/1000 de picioare, care este la egalitate cu ceasuri de scufundare mult mai scumpe, cum ar fi Rolex Submariner, deci nu prea multe de care să ne plângem aici.

Dar trebuie să spun că punctul culminant al acestui ceas este cu siguranță cadranul, care are un design frumos, care este albastru în centru, care trece la o culoare închisă/neagră la margini. Acest lucru creează un cadran foarte vibrant, care devine foarte interesant de privit, cu un design de care probabil nu te vei plictisi niciodată. Cadranul are și o fereastră pentru dată integrată discret între orele 4 și 5, care poate fi practic de avut. De asemenea, așa cum ne așteptăm să aibă un ceas de scufundări, are indicatoare mari aplicate, umplute cu luminescență, precum și mâini mari și late, în formă de sabie, umplute cu material luminescent, care asigură o lizibilitate perfectă în toate mediile.

Ceasul este alimentat de un cronograf elvețian cu cuarț pentru o fiabilitate și o precizie perfectă.

Per total, acest ceas dă o nouă abordare ceasurilor de scufundare, altfel plictisitoare și monocrome, dar o face fără a părea prea strălucitor sau îndrăzneț.

Specificații
Diametru: 40,5 mm
Grosime: 12,82 mm
Mecanism: Cuarț elvețian
Rezistență la apă: 300m/1000 picioare

Tissot Powermatic 80 T1274071104100

Tissot Powermatic 80 T1274071104100

Nu în ultimul rând, nu putem lăsa această listă fără a include poate cel mai mare model nou al Tissot, Tissot T1274071104100.

Acest ceas a primit o mulțime de laude și recenzii bune, în parte datorită designului său, dar mai ales datorită mișcării sale.

Ceasul are un design curat și clasic, ceea ce îl face perfect pentru purtarea de zi cu zi și pentru aproape orice ocazie, atât formală, cât și casual. Ceasul are o carcasă frumoasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 40 mm și o grosime de 11,5 mm. Acesta combină elemente periate și lustruite, cu o lunetă lustruită și margini subtil șlefuite și lustruite.

Noua mișcare din acest ceas este Tissot Automatic Powermatic 80. Această mișcare încorporează noul resort principal Silicum de la Tissot și oferă o rezervă de putere impresionantă de 80 de ore. Aceasta este o rezervă de putere impresionantă pe care o găsim la ceasuri de lux mult mai scumpe. Dacă întoarceți ceasul, veți descoperi, de asemenea, rotorul gravat al mișcării prin spatele transparent al carcasei.

Ceasul este prezentat cu un cadran frumos și elegant, cu o culoare albastru închis și un finisaj sunburst frumos care reflectă frumos lumina. Cadranul are indicatoare de ceasuri metalice aplicate și frumoase mâini în formă de sabie bizotată cu luminozitate aplicată. Poziționat la ora 3, are o fereastră pentru dată, care este practică pentru purtarea zilnică.

Rezistența sa la apă de 100 m/330 picioare este, de asemenea, destul de bună pentru un ceas de zi cu zi.

Per total, acesta este un ceas frumos, bine făcut și de calitate superioară, la un preț care poate concura cu multe alte ceasuri din acest segment care au prețuri semnificativ mai mari. Are o mare atenție la detalii, precum și o mișcare excepțională, dar și un design general frumos.

Specificații
Diametru: 40 mm
Grosime: 11,5 mm
Cristal: safir
Rezistență la apă: 100m/330 picioare
Mecanism: Elvețiană automată de calibru Powermatic 80

Istoria ceasurilor Tissot

Tissot are o istorie lungă și bogată, care se adaugă în mod natural la atractivitatea mărcii. Tissot a fost fondată în orașul Le Locle din Elveția în 1983 de către Charles-Félicien Tissot și fiul său Charles-Émile Tissot.

În 1930, a avut loc un eveniment mare și important în istoria Tissot, și anume că a fuzionat cu Omega SA, creând astfel SSIH (Société Suisse pour l’Industrie Horlogère). În urma fuziunii cu Omega și a câtorva noi achiziții de alte mărci, grupul a format în cele din urmă grupul Swatch în 1998, care este astăzi cel mai mare grup elvețian de ceasuri, format din mai multe mărci diferite, cum ar fi Blancpain, Breguet, Longines, Swatch și, bineînțeles, Tissot, și multe altele.

Tissot s-a axat întotdeauna pe orologeria mecanică elvețiană, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a realizat ceasuri militare pentru multe armate diferite. De-a lungul istoriei sale, compania a devenit, de asemenea, responsabilă pentru o serie de inovații în domeniul orologeriei care au ajutat Tissot să se afirme pe hartă. De exemplu, Tissot a creat primul ceas de buzunar produs în masă și primul ceas de buzunar cu două fusuri orare în 1853. Compania este, de asemenea, responsabilă pentru primul ceas antimagnetic, în 1929-30.

Este Tissot considerată o marcă de ceasuri de lux?

Nu chiar. Tissot nu se concentrează pe segmentul de lux high-end al ceasurilor. În schimb, se concentrează pe segmentul de mijloc și parțial pe segmentul entry-level al ceasurilor elvețiene. Unii oameni se referă la Tissot ca la o marcă de ceasuri de lux și, deși aceasta bifează unele dintre aceste caracteristici, adevărul este că Tissot nu se concentrează pe dezvoltarea de ceasuri ultra-high-end

În schimb, obiectivul lor a fost întotdeauna de a crea ceasuri elvețiene de înaltă calitate pentru mase. Dar, acestea fiind spuse, ceasurile Tissot oferă un raport calitate-preț excepțional și se numără printre cele mai bune ceasuri elvețiene de pe piață atunci când vine vorba de raportul preț-calitate. Și având în vedere acest lucru, chiar nu puteți alege un ceas Tissot dacă doriți un ceas calitativ și de lungă durată, construit cu mare atenție la detalii și care va dura mult timp.

Ceasurile Tissot sunt, de multă vreme, prima alegere pentru persoanele care doresc să își cumpere primul ceas de calitate. Acestea nu vor sparge (în cea mai mare parte) banca, dar, cu toate acestea, puteți fi siguri că obțineți un ceas de înaltă calitate care va dura ani de zile, potențial chiar generații întregi dacă este îngrijit corespunzător. Pentru cei care cumpără pentru prima dată un ceas, Tissot le oferă încă un sentiment de lux și calitate pe care ceasurile accesibile entry-level nu îl oferă în același mod. Și acest lucru este ceea ce le face atât de mult populare pentru cumpărătorii de ceasuri de lux aflați la prima achiziție. Și, într-un fel, Tissot ar putea fi considerat de fapt luxos în comparație cu cele mai accesibile ceasuri entry-level de pe piață.

De asemenea, merită subliniat faptul că Tissot are un număr de ceasuri care sunt cu siguranță mai mult pe partea de lux. Dar, deoarece Tissot face parte din Swatch Group, care deține o serie de alte mărci, inclusiv Omega și Blancpain (care se află deja în segmentul de lux), este important să le diferențieze, astfel încât să nu se concureze între ele.

Ghidul cumpărătorului de ceasuri Tissot

Există o serie de lucruri pe care doriți să le luați în considerare atunci când cumpărați un ceas pentru a vă asigura că găsiți ceasul perfect pentru nevoile, dorințele și preferințele dumneavoastră. Iată câteva dintre cele mai importante considerații atunci când vă alegeți ceasul:

Mărimea și dimensiunile

În primul rând, una dintre cele mai importante considerente atunci când alegeți un ceas este dimensiunea și dimensiunile acestuia. În mod firesc, doriți ca ceasul să vi se potrivească bine și să se potrivească perfect încheieturii dumneavoastră. La fel cum este important să aveți haine de mărimea potrivită, este important să aveți un ceas care să vă stea bine la încheietura mâinii. Încercați să definiți un interval de mărime care vă convine cel mai bine, de exemplu, 42mm-45mm, deoarece acest lucru vă va ajuta să reduceți numărul de alternative. În același timp, este important de subliniat că nu doar diametrul afectează modul în care se poartă ceasul la încheietura mâinii. Forma carcasei și grosimea sunt doi factori care joacă, de asemenea, un rol important în modul în care se poartă ceasul.

În plus, tipul de ceas pe care îl alegeți și modul în care intenționați să îl purtați joacă, de asemenea, un rol aici. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unui ceas vestimentar, vă doriți ceva mai mic, mai subțire și mai elegant. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui ceas sport, acesta ar trebui să fie în general ușor mai mare și poate un pic mai voluminos pentru un profil mai sportiv.

Acest lucru ne aduce la punctul cel mai important.

Scopul și stilul

De asemenea, trebuie să luați în considerare scopul și stilul ceasului. Mai exact, cum și când intenționați să îl purtați. Dacă sunteți în căutarea unui ceas pe care să îl puteți purta cu un costum și la ocazii formale, ar trebui să căutați un ceas vestimentar mai elegant. Dimpotrivă, dacă vă doriți un ceas pe care să îl puteți purta în fiecare zi și chiar la ocazii mai sportive, un ceas sport va fi cea mai potrivită alegere.

După cum ați văzut mai sus, Tissot are nenumărate modele diferite, în toate tipurile de stiluri și pentru diferite scopuri. Acestea fiind spuse, ar trebui să puteți găsi unul care să fie perfect pentru nevoile și scopurile dumneavoastră.

Rezistența la apă

Apa poate fi sau nu importantă atunci când alegeți un ceas și acest lucru depinde de scopul ceasului. Dacă aveți de gând să mergeți la înot și să desfășurați alte activități solicitante, atunci rezistența la apă va fi foarte importantă. În același timp, dacă îl veți purta ca ceas vestimentar la ocazii formale, aceasta va fi mai puțin importantă.

Acestea fiind spuse, se recomandă o rezistență la apă de cel puțin 100 m dacă aveți de gând să înotați, chiar dacă, în general, 50 m sunt suficienți.

Mecanic sau cuarț?

Nu în ultimul rând, un alt factor pe care doriți să îl luați în considerare este dacă doriți un ceas mecanic sau un ceas cu cuarț. Ambele au seturile lor de argumente pro și contra, așa că nu există un lucru bun sau rău aici. În cele din urmă, totul se reduce la preferințe. Pasionații de ceasuri tind să favorizeze ceasurile mecanice, deoarece apreciază orologeria fină, dar ceasurile cu cuarț tind să fie mai practice, sunt mai accesibile pentru întreținere și sunt, în general, mai precise.

Pe aceeași temă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.